Dragnea i-ar fi cerut demisia lui Grideanu. Care ar fi fost răspunsul premierului

Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro
Sorin Grindeanu FOTO: debanat.ro

Liviu Dragnea i-ar fi cerut demisia lui Sorin Grindeanu din funcția de premier, într-o întâlnire la care au participat mai mulți lideri PSD, însă șeful Guvernului ar fi refuzat, potrivit unor surse Hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Muncii, Lia Olguța Vsilescu, ar fi spus într-o ședință la minister că Liviu Dragnea și conducerea PSD vor cere demisia tuturor miniștrilor, cu excepția a trei miniștri loiali lui Dragnea. Potrivit Hotnews, cei trei miniștri care au fost evaluați pozitiv de PSD ar fi Lia Olguța Vasilescu, Petre Daea (ministrul Agriculturii) și Carmen Dan (ministrul de Interne).

În PSD au apărut și voci critice la eventuala schimbare a lui Sorin Grindeanu. „Sper că prim-ministrul Grindeanu să-și continue activitatea și să nu ne facem de râs. După ce anul trecut ne-am făcut de râs, PSD-ul vorbesc, eu nu, ca n-am votat, susținând guvernul Cioloș, acum nu vreau să ne facem de râs că ne dăm jos guvernul nostru PSD”, a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Ponta l-a atacat și pe șeful PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că-și urmărește doar interesele personale.

„Să se obișnuiască cu ideea că guvernul este al României, nu e nici al Teleormanului, nu e pe persoană fizică, și că guvernul trebuie să facă treabă pentru România. Deocamdată, dacă sunt probleme cu miniștrii, să-i schimbe pe miniștrii care nu sunt buni”, a mai spus Victor Ponta.

Președintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat la Parlament că liderul social-democraților, Liviu Dragnea, ar urma să propună un premier de la UDMR.

„La mai bine de jumătate de an de guvernare, după ce s-a prezentat în faţa propriilor colegi cu un plic în alb şi le-a cerut un vot de încredere fără să ştie pe cine votează, mi s-a părut un lucru extrem de grav şi sper că nu se confirmă, însă dacă domnul Dragnea va propune un prim-ministru de la UDMR e o chestiune care deja depăşeşte imaginarul în politică”, a afirmat Eugen Tomac.

Chestionat de unde are această informaţie, deputatul PMP a susţinut că de la mai mulţi colegi parlamentari, inclusiv de la PSD.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.