Dragnea ar apărea în documentele din valiza descoperită în Teleorman

FOTO: RISE Project
FOTO: RISE Project

Mai multe articole pe baza documentelor din valiza descoperită într-o localitate rurală din Teleorman vor fi publicate de jurnaliștii de la RISE Project în săptămâna care urmează.

„Cert este că în perioada următoare vom publica mai multe documente, toate fiind de interes public”, a declarat, la Digi24, jurnalista RISE Project Ana Poenariu.

Materialele din valiză au verificate: „Când documentele au ajuns la noi, toți colegii mei s-au apucat de analizat documentele. Nu ne apucăm pur și simplu să publicăm documente când le primim”.

Jurnaliștii RISE Project mai spun că documentele din valiză ar fi fost ascunse înainte să facă perchezițiile procurorii DNA.

„Datele noastre arată că documentele au fost ascunse cu puțin timp înainte de perchezițiile DNA, percheziții făcute de procurori la firma Tel Drum în vara anului 2017. Este vorba de mii de documente financiare, peste 14.000 de fotografii și clipulețe video care arată imagini din interiorul firmei Tel Drum, din timpul unor excursii, în plus mai sunt si emailuri”, a afirmat jurnalista.

Când a fost întrebată dacă apare și Liviu Dragnea în Documente, Poenariu a răspuns: „Din câte știu eu, da”.

„Pe noi ce ne interesează ca jurnaliști este, în principal, interesul public. Ce vor face anchetatorii cu aceste materiale pe care noi le vom publica este la latitudinea lor”, a afirmat jurnalista când a fost întrebată dacă informațiile ar putea ajuta procurorii.

Ce s-ar afla în valiză: 

– Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

– O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau … “L I V I U”.

– Un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.

– Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.

Mai multe detalii și imagini despre acest subiect găsiți – AICI

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.