Dragnea a luat de la partide ca să dea la copii. PNL: A furat de la noi!

Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro
Liviu Dragnea FOTO: cdep.ro

Comisiile de buget ale Parlamentului au adoptat un amendament inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, prin care vor fi tăiate 140 de milioane de lei de la Autoritatea Electorală Permanentă, pentru finanțarea partidelor, și vor fi direcționate către ministerul Educației.

Însă, chiar și cu această tăiere, subvenția pentru partide va fi foarte mare în 2019. De exemplu, dacă anul acesta partidele vor lua în jur de 270 de milioane de lei, în condițiile în care amendamentul va fi aprobat, în 2018 au avut 170 de milioane de lei.

Amendamentul lui Liviu Dragnea a stârnit un scandal în ședința comună. Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, i-a acuzat pe politicienii din PSD că amendamentul lui Dragnea a fost plagiat de la liberali.

„Constat că începeți supunerea la vot a amendamentelor admise cu amendamentele PSD. Dacă dumneavostră susțineti și votați un amendament al lui Liviu Dragnea, plagiat din amendamentul PNL, înseamnă că pur și simplu furați inițiativa opoziției. Este înfiorător.

Aveți amendamentele opoziției, de ce nu le supuneți în ordinea articolelor? Amendamentul domnului Liviu Dragnea era la final și dumneavoastă îl supuneți la vot tocmai pentru că politizați acest amendament legat de alimentația diversificată, furat pur și simplu de Liviu Dragnea pentru că este disperat să își mai spele imaginea. Ar trebui să rețineți că Dragnea a plagiat amendamentul PNL. Fură acum și amendamentele PNL. V-ați obișnuit să furați! Până când? În Comisia pentru învățământ ați respins acest amendament”, a declarat Raluca Turcan.

Liviu Dragnea a mai propus și tăierea a 500 de milioane de lei de la SRI, SIE și SPP și redirecționarea lor către Ministerul Sănătății. Banii ar urma să ajungă în programele vitamina D, Panorama, markeri tumorali și diabet juvenil.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.