Dragnea: ”A fost o furtună a urii!”. Liderul PSD o roagă pe Gabriela Firea să candideze la alegerile prezidențiale

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Youtube

În timp ce liderii USR-PLUS, alianța fiind marele câștigător al alegerilor europarlamentare, alături de PNL, cer demisia Guvernului Dăncilă, Liviu Dragnea refuză să accepte că PSD a pierdut încrederea populației și face apel la ”analize în Comitetul Executiv”, dar și la Gabriela Firea, pe care a propus-o drept candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Vizibil nemulțumit, Liviu Dragnea a ieșit singur în fața camerelor de luat vederi. Partidul său a obținut, potrivit rezultatelor exit-poll, doar 25,8% din voturi, la egalitate cu PNL și cu două procente mai mult decât USR-PLUS.

”Nu sunt rezultate care să bucure PSD. Trebuie făcute analize rapid. Am înţeles că un coleg a făcut o propunere: eu în viaţă mi-am asumat şi ce am făcut, şi ce nu am făcut. La fel o să fac şi acum. Eu nu-mi asum astfel de lucruri pe Facebook, nici ascuns printr-o ţară apropiată, ci într-o discuţie în CEx“, a declarat preşedintele PSD.

”Trebuie să se organizeze rapid un Congres pentru stabilirea candidatului. PSD a mai trecut prin astfel de momente, în 2015, când preşedintele şi-a dat demisia pe Facebook. Le cer colegilor mei să ţină unit partidul. Îi soliciti doamnei Dăncilă să nu care cumva să-şi depună mandatul, indiferent de presiuni. Programul de guvernare trebuie dus la capăt. Eu nu sunt ca președintele României care nu respectă votul“, a mai afirmat liderul PSD, care a propus-o pe Gabriela Firea pentru funcție.

”Eu n-am spus niciodată că vreau să candidez la Președinție”, a declarat Dragnea.

Dragnea a spus că prezența numeroasă a românilor la vot a fost o ”furtună a urii”, comentând și despre sentința pe care o așteaptă mâine, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care ar putea să îl trimită direct după gratii: ”Nu am bagajele făcute”.

În ceea ce privește eșecul organizatoric cu repetiție din secțiile de votare din Diaspora, Dragnea a reușit să dea vina pe Dacian Cioloș, care ar fi propus ambasadorii din țările cu probleme.