Dragnea a ajuns la Rahova. Unde și-ar putea executa pedeapsa după carantină

Fotografie cu Liviu Dragnea realizată în ziua în care a fost condamnat definitiv la închisoare. Foto: Captură video cancan.ro

Liviu Dragnea a ajuns la Penitenciarul Rahova cu o mașină a Poliției. La scurt timp după ce mandatul de arestare a ajuns la Poliție, din garajul subteran al clădirii în care locuiește Dragnea a plecat o mașină cu geamuri fumurii, care a fost urmărită aproximativ jumătate de oră prin centrul Bucureștiului. Însă liderul PSD nu se afla în această mașină.

La aproximativ 10 minute, din același garaj a plecat și un Duster cu geamuri fumurii, în care se aflau polițiștii și Liviu Dragnea. Acesta a fost dus direct la Penitenciarul Rahova, unde a fost întâmpinat cu huiduieli de câțiva protestatari.

La Penitenciarul Rahova, Dragnea va sta în carantină timp de 21 de zile. După aceea, cel mai probabil, va fi transferat la Penitenciarul Jilava, unde va executa pedeapsa în regim semideschis. La Penitenciarul Rahova este închis, tot în carantină, și fostul primar al Constanței, Radu Mazăre.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

La termenul de pe 15 februarie, trei inculpați și-au recunoscut vinovăția în acest dosar. La termenul din 21 martie, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, a transmis prin avocatul său un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 de lei, și a cerut în acest fel încetarea procesului în ceea ce o privește.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.