Două surori gemene au terminat bacalaureatul cu media 10

Sursa foto: Monitorul de Botoșani
Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Două surori gemene au reușit performanța de a termina Bacalaureatul cu media 10. Potrivit Monitorul de Botoșani, cele două sunt Andreea și Cezare Iurea și fac parte din categoria selectă a tinerilor care au reușit să obțină media maximă.

„Să muncești pentru tine și pentru viitorul tău, asta cred că e cel mai important. Efort constant, disciplină și pasiune…cam astea ar fi “ingredientele” din spatele rețetei de succes.

Nu m-am pregătit niciodată pentru Bacalaureat doar cu scopul de a lua nota maximă. Din contră, principalul scop pe care l-am avut a fost să îmi depășesc limitele și să ies din zona de confort, să lucrez la un nivel cât mai înalt. Cumva rezultatul obținut a venit ca o răsplată a efortului constant pe care l-am depus de-a lungul timpului, nu doar în ultimul an de liceu”, a spus Cezara.

Celor două surori au participat la olimpiade și concursuri de matematică, informatică, română, geografie și chimie, unde au obținut și multe premii.

„Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe. Totul a stat în disciplină. Dar, pe lângă școală, am încercat să avem și un program de odihnă cât mai divers: mergeam la sală, ieșeam săptămânal cu prietenii, călătoream cu familia, mergeam la petreceri alături de colegi și de prieteni. Este necesar ca, regulat, să iei câte o pauză pentru a te deconecta de la tot stresul și pentru a te încărca cu cât mai multă energie”, a explicat Cezara.

În județul Botoșani au fost 6 medii de 10, dintre care două note au fost obținute de surorile Iurea.