Orașul din România în care se organizează două focuri de artificii: la 00.00, apoi și la 1.00

focuri de artificii
Foto: nickgesell / pixabay.com

În orașul Sfântu Gheorghe, reședința județului Covasna, se vor organiza două focuri de artificii în noaptea de Anul Nou: unul la ora 00.00, iar celălalt la ora 1.00, anunță bizbrasov.ro.

Potrivit publicației locale, primul foc de artificii marchează trecerea dintre ani în România, iar cel de-al doilea marchează Revelionul în Ungaria. Țara vecină se află cu o oră în urma României, iar trecerea dintre ani va avea loc la 1.00 ora României.

Cele două focuri de artificii sunt organizate de Primăria Sfântu Gheorghe. Organizarea unui foc dublu de artificii a devenit deja o tradiție în reședința județului Covasna.

„Vor fi două focuri de artificii, unul care marchează trecerea dintre ani din România, la ora 00.00, și altul la ora 1.00, care marchează Revelionul din Ungaria. Este un eveniment de tradiție la Sfântu Gheorghe, așa facem în fiecare an”, a declarat pentru bizbrasov.ro ldiko Knop, coordonator de programe la Casa de Cultură Kónya Ádám.

Petrecerea din centrul orașului este tradițională, fiind organizată din anul 2010. În acest an, pe scena petrecerii vor urca artiști locali din Sfântu Gheorghe: DJ-ul Lohn Jennon, la ora 22.30, urmat de cântăreața Nicola.

După ora 00.00, petrecerea va continua cu un concert susțiunut de un artist rock local, Homonyik Sándor, care va cânta alături de orchestra sa.

Petrecrea de Revelion în aer liber de la Sfântu Gheorghe are un buget aproximativ de 65.000 de lei.

Sfântu Gheorghe (în maghiară Sepsiszentgyörgy, în germană Sankt Georgen) este municipiul de reședință al județului Covasna, fiind format din localitatea componentă Sfântu Gheorghe (reședința), și din satele Chilieni și Coșeni. Are o suprafață de 7.300 de hectare și o populație de aproximativ 55.000 de persoane.

Primarul, Árpád András Antal, de la Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), a fost ales prima dată în anul 2008.

Toate marile orașe din România vor organiza focuri de artificii în noaptea de Anul Nou.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.