Două fete dispărute luni au fost găsite de polițiști

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Poliția din județul Iași a intrat în alertă luni, după ce două minore în vârstă de 14 și 15 ani, din comune diferite, au fost date dispărute de părinți. Poliția anunță că ambele adolescente au fost găsite. Fata în vârstă de 14 ani, din comuna Erbiceni, a fost găsită la prietenul ei, care este cu 14 ani mai mare.

Cealaltă, din comuna Holboca, a fost găsită în județul Dâmbovița, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

„În urma activităţilor de investigare desfăşurate de către poliţişti, în seara de 31 iulie spre 1 august, în jurul orei 1,30, minora de 15 ani care a plecat de la domiciliul din comuna Holboca şi nu a mai revenit a fost depistată pe raza comunei Gura Şuţii din judeţul Dâmboviţa, declarând că nu a fost victima vreunei infracţiuni. Aceasta a fost internată într-un centru de primire minori, urmând a fi încredinţată părinţilor săi”, se precizează în comunicatul IPJ Iaşi.

Sindicalist al polițiștilor: Aplicația de localizare a apelurilor de urgență s-a blocat

Scandalul legat de dispariția celor două fete de la Caracal și modalitatea în care au intervenit autoritățile continuă. Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, Bogdan Bănică, susține că s-a blocat sistemul de localizare a apelurilor de urgență atunci când l-a testat. Acesta a mai povestit că a fost dat afară din încăperea în care făcea testul de un superior din IPJ Suceava.

„Am vrut să mă conving personal despre cum funcționează (sau nu) acea aplicație de localizare a apelurilor de urgență. Fiind polițist activ și având acces la informațiile clasificate, deci neîncălcând nicio procedură de acces, am fost invitat de către ofițerul de serviciu principal în camera dispecerului IPJ Suceava, pentru a mă documenta profesionist înainte de expunerea unei opinii publice.

Firește, l-am rugat pe colegul care era de serviciu să îmi explice cum funcționează renumita, de acum, aplicație de localizare. (…) Am uitat să precizez că în momentul accesării aplicației de către colegul meu, tot sistemul se blocase”, scrie polițistul Bogdan Bănică pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.