Două fenomene astronomice spectaculoase pot fi văzute în această noapte pe cerul României

Eclipsa de Lună (Wikimedia Commons)
Eclipsa de Lună (Wikimedia Commons)

O eclipsă de Lună prin penumbră, care va da o nuanță mai închisă satelitului natural al Pământului, cât și o cometă vor putea fi observate în noaptea de vineri spre sâmbătă și din România.

Eclipsa de Lună este vizibilă în totalitate în țara noastră. Maximul eclipsei va avea loc la ora 02:43. Eclipsa, care începe la ora 00:33, durează 4 ore și 23 de minute. Luna își va păstra culoarea obișuită, însă o parte a discului va căpăta o nuanță mai închisă.

Luna va fi sus pe cer, la aproape 60 de grade deasupra orizontului, găsindu-se în constelația Leului. Interesant este că va fi și Lună plină.

Acest fenomen va fi vizibil din Europa, Africa, o parte din Asia și America de Nord. Practic, toată lumea, cu excepția celor care trăiesc în Antarctica și Australia.

La câteva ore după eclipsă, cometa 45P, care a putut fi observată în ultimele două luni, cu ajutorul telescoapelor, se va apropia cel mai mult de Pământ, fiind, însă, la milioane de kilometri depărtare.

Priviți spre Est, în dimineața zilei de sâmbătă. Cometa are un cap albastru-verzui. Dacă ratați șansa de a observa cometa 45P, nu vă alarmați, ea se va întoarce în apropierea Pământului în 2022.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.