Două femei din Iran au fost arestate după ce un bărbat le-a turnat iaurt în cap pentru că nu purtau văl | VIDEO

iran iaurt văl islamic
Foto: Captură YouTube

Două femei iraniene au fost arestate deoarece nu și-au acoperit părul. Totodată, din acest motiv ele au fost atacate cu iaurt de un bărbat, relatează BBC.

Incidentul a fost filmat și s-a viralizat pe rețelele de socializare. În clip se vede că femeile se află într-un magazin. Se apropie un bărbat care începe să vorbească cu ele. După aceea bărbatul ia de pe un raft un recipient cu iaurt și, furios, li-l toarnă în cap.

Atacatorul este scop apoi din magazin de vânzător.

Autoritățile din Iran au anunțat că cele două femei au fost reținute deoarece și-au arătat părul, act ilegal în această țară. Și bărbatul a fost arestat deoarece a tulburat liniștea publică.

În Iran au loc de multe luni proteste antiguvernamentale prin care se cere eliminarea obligației de a purta vălul islamic (hijab).

Protestele au început în septembrie 2022, după ce Mahsa Amini, o tânără de 22 de ani reținută pe motiv că nu a purtat hijabul corespunzător a murit pe când se afla în custodia poliției. Mii de manifestanți au fost arestați, iar 4 au fost executați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.