Două aeroporturi din România vor să fuzioneze pentru a primi bani europeni

Aeroportul Arad dorește să fuzioneze cu aeroportul din Timișoara pentur că nu reușește să găsească niciun operator de zbor, care să folosească noul terminal, în care s-au investit două milioane de euro.

Potrivit Digi24, aeroportul arădean a fost deja inclus în masterplanul național de transport și urmează să se realizeze un studiu de fezabilitate care să stabilească dacă este oportună fuziunea dintre cele două aeroporturi.

„Noi am propus Ministerului Transportului fuziunea cu aeroportul din Timişoara, pentru a primi bani”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Claudia Boghievici, pentru digi24.ro.

Reprezentanții Aeroportului Arad spun că pot lucra pe oră cu 500 de pasageri, iar în sala de plecări există scaune pentru 200 oameni. De asemenea, distanța dintre cele două aeroporturi, prin Autostrada 1, este de aproximativ 40 de kilometri.

Blue Air a inaugurat la începutul lunii legăturile aeriene dintre Timișoara, Cluj și Iași.

„În contextul dat, avem convingerea fermă că aeroportul Timişoara va înregistra un număr de pasageri ce va depăşi cifra de 1 milion. (…) Legătura aeriană cu cele trei oraşe importante din ţară, respectiv Bucureşti, Iaşi şi Cluj, oferă legături aeriene cu destinaţii din diferite ţări ale lumii, care nu pot fi accesibile direct de la Timişoara, cum ar fi: Israel, Emiratele Arabe Unite, Elveţia, Suedia, Danemarca”, a declarat directorul aeroportului Timişoara, Daniel Idolu, după inaugurarea zborurilor Blue Air care fac legătura dintre Moldova și Ardeal.

De asemenea, începând cu 1 septembrie, pe lângă Tarom, de la Timișoara spre București va zbura și gigantul Ryanair.

Bilete de avion ieftine spre zeci de orașe europene superbe. Prețuri de la 10 euro

Bilete de avion ieftine spre 3 capitale europene minunate. Prețuri și de 16 euro

https://greatnews.ro/bilete-de-avion-ieftine-6-euro/