Dotări noi pentru pompierii din România. Au primit autospeciale pentru intervenții sub apă

autospeciala interventii sub apa
Foto: Captură Digi24

Pompierii din județul Hunedoara au primit o autospecială cu care pot merge la intervenţii subacvatice. Vehiculul nu poate intra în apă, dar este dotat cu echipamente de scufundare, cu un generator şi cu un sistem de iluminare pe timp de noapte, informează digi24.ro.

Autospeciala ajunsă acum la ISU Hunedoara a costat aproape 150.000 de euro. Valoarea întregului proiect, în urma căruia alte asemenea mașini au fost distribuite și în alte județe din țară, este de 40 de milioane de euro. Ele au fost cumpărate de Ministerul Mediului printr-un proiect european.

Autospeciala pentru intervenții subacvatice are următoarele dotări:

– compatiment pentru depozitarea colacilor de salvare și a costumelor de scafandru
– 6 costume de scufundare, dintre care unele care pot fi folosite în ape foarte reci, sub 10 grade, și altele care pot fi utilizate în ape mai calde, de peste 15 grade
– butelii pentru scufundări, cu o capacitate de 15 litri
– 3 lanterne submersibile
– 5 veste de salvare
– 2 colaci de salvare
– un generator
– un sistem de iluminare pentru intervenții de noapte
– un kit pentru acordarea primului ajutor (alcătuit din măşti de administrare oxigen pentru copii şi adulţi, gulere cervicale, atele vacuum pentru membrele superioare şi inferioare, defibrilator semiautomat, targă lopată şi folii izoterme)
– un motocompresor pentru umplerea buteliilor cu aer
– un kit de salvare din puțuri
– un troliu

Inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, a declarat pentru publicația locală hunedoaraplus.ro că tehnica nouă intrată în dotarea pompierilor hunedoreni este extrem de utilă, în contextul în care în judeţul Hunedoara există lacuri de acumulare şi baraje care însumează o suprafaţă de aproape 1.000 de hectare. Din păcate, de-a lungul timpului, în aceste lacuri au murit înecate mai multe persoane.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

De ce agață bulgarii haine în copacii de pe străzi
Cum arată prima dronă din lume care poate transporta oameni
CFR Călători vrea să cumpere trenuri noi