Dosarul Tel Drum a ajuns la Secția de investigare a magistraților

FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea are calitatea de suspect, a ajuns la Secția specială pentru investigarea magistraților, după a patra solicitare. Ancheta este făcută de procurorii Departamentului Național Anticorupție. Șeful interimar al DNA, Călin Nistor, a declarat că a ajuns doar o copie la Secția specială, înființată de Tudorel Toader.

Corespondența în două situații a fost purtată direct cu Sectia de combatere a infracțiunilor asimilate. Au fost solicitări de trimitere a dosarului, apreciind că dumnealor sunt competenți.

Procurorul de caz și procurorul-șef secție au stabilit că compentența revine DNA, motiv pentru care au sesizat Parchetul General pentru soluționare. Firește, pentru că era și o solicitare că ar fi mijloc de probă într-o cauză la dumnealor, noi le-am trimis și în copie dosarul secției”, a declarat Nistor.

Procurorul general, Augustin Lazăr, urmează să decidă dacă ancheta va fi preluată de Secția de investigare a magistraților sau va fi continuată de procurorii DNA.

Secţia specială de anchetare a magistraţilor insistă de mai bine de două luni să preia dosarul Tel Drum de la Direcţia Natională Anticorupţie. Secţia a făcut trei cereri în acest sens, toate acestea fiind respinse. Tel Drum este dosarul în care Liviu Dragnea are calitatea de suspect.

Secţia specială de anchetare a magistraţilor a solicitat Direcției Naționale Anticorupție, miercuri, pentru a patra oară, transmiterea dosarului Tel Drum, în care este cercetat liderul PSD Liviu Dragnea.

Procurorul Adina Florea a solicitat din nou predarea dosarului nr. 986/P/2014, susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților cu nr. 1164/P/2018 și care ar viza un magistrat. Este vorba, probabil, de procurorul de caz, Alexandra Lăncrănjan.

FOTO: skeeze/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.