Dosarul angajările fictive. Dragnea va fi audiat ca inculpat

liviu dragnea
Liviu Dragnea. Foto: Youtube

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi audiat în calitate de inculpat pe 18 martie, de completul de 5 judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Potrivit ziare.com, la același termen ar urma să fie audiate și două dintre directoarele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Telorman, Florea Alesu și Olguța Sefu.

Judecătorii au decis să administreze ca probe doar reaudierea a trei inculpați și a cinci martori. De asemenea, judecătorii au respins mai multe probe solicitate de Liviu Dragnea.

În primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și șase luni pentru instigare la abuz în serviciu. Procurorii DNA susțin că în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

„În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susțin procurorii DNA.

Pe 15 februarie, anul trecut, trei inculpați și-au recunoscut vinovăția în acest dosar. Tot în prima fază a procesului, la termenul din 21 martie, 2018, Bombonica Prodana, fosta soție a liderului PSD, a transmis prin avocatul său un document prin care anunță instanța de judecată că a plătit prejudiciul în acest dosar, de peste 108.000 de lei, și a cerut în acest fel încetarea procesului în ceea ce o privește.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.