Dosar penal după ce medicii de la un spital au refuzat să interneze un pacient cu COVID-19

spitalul drobeta
Foto: spitjudseverin.ro

Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin au refuzat internarea unui pacient confirmat cu coronavirus, anunță postul de televiziune Digi24.

În 24 martie, pacientul a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, la Secţia de Boli Infecţioase. Pacientul avea deficiențe respiratorii majore.

În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat tratament medicamentos.

Două zile mai târziu, pacientul a chemat ambulanța din nou pentru că starea sa de sănătate s-a agravat.

A fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta-Turnu Severin, la Secţia Boli Infecţioase, de unde a fost retrimis la Unitatea de Primiri Urgențe. A fost testat pentru COVID-19, iar rezultat a fost pozitiv, mai notează sursa citată.

Apoi, el a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

În 29 martie, anchetatorii de la Poliția Drobeta-Turnu Severin-Biroul de Investigații Criminale au dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

Articolul 352 din Codul Penal are următorul conținut:

(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă.