Dosar penal pentru bărbatul care a mințit că nu a fost în străinătate

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com

FOTO: cocoparisienne/Pixabay.com

Bărbatul în vârstă de 60 de ani, fost angajat al MAI, și care în prezent lucra la ADP Sector 4, s-a ales cu dosar penal pe numele său, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

„Referitor la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu Covid-19, facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 352 CP”, se arată într-o informare a Grupului de Comunicare Strategică.

Articolul 352 din Codul Penal se referă la zădărnicirea combaterii bolilor:

„(1) Nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este săvârșită din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la 6 luni sau amendă”.

Bărbatul, fost angajat în Ministerul de Interne (pensionat), s-a întors pe 26 februarie dintr-o excursie în Israel. După ce a revenit în țară, el s-a întors la serviciu, la Administrația Domeniului Public Sector 4, unde conducea serviciul de pază.

Pe 5 martie s-a simțit rău și a mers la Spitalul MAI Gerota. Nu avea însă simptome legate de noul coronavirus.

În momentul în care cadrele medicale l-au întrebat dacă a călătorit în străinătate în ultimele două luni, bărbatul a spus că nu, deși abia se întorsese de 10 zile, relatează postul de televiziune Digi24.

A rămas internat, iar după două zile a avut simptome specifice infecției cu noul virus din China. Cadrele medicale au cerut testarea probelor la Matei Balș, iar rezultatul a fost pozitiv. Abia în acel moment, adică în seara zilei de 9 martie, fostul angajat din MAI a recunoscut că a fost în excursie în afara țării.

Între timp, un medic de la Spitalul Gerota ce l-a tratat pe bărbat a fost și el infectat cu COVID-19.

În plus, întregul spital a trebuit să fie închis pentru dezinfectare.

De asemenea, el și-a infectat și fiul, nora și nepotul cu COVID-19.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version