Doru Oprea, protestatarul cu piciorul găurit la mitingul din 10 august, pleacă din țară

doru oprea pleacă din țară
Foto: Facebook

Doru Oprea, protestatarul care a fost rănit grav în timpul mitingului din 10 august de un capac de grenadă lansată de Jandarmerie, a decis să plece din țară.

Tânărul și-a anunțat pe Facebook decizia de a se stabili în Franța, la Paris.

„Decizia mea de a mă stabili în Paris a venit cumva natural. Nu mai intru în detalii privind plata taxelor și ce primim în schimbul lor, de lipsa de infrastructura, de calitatea vieții și de restul lucrurilor, pentru că ne-am plictisi și oricum le știm cu toții foarte bine. Nu am reușit să îmi îndeplinesc visul să fac turism adevărat aici, voi face asta însă în Franța pentru că acolo potențialul e imens. Desigur, voi continua să plătesc taxe statului român prin firma de turism din România, treaba va merge în continuare foarte bine, ca un ceas elvețian. Dar ca să le răspund pe scurt tuturor celor care m-au întrebat de ce plec, aș putea sintetiza astfel: Țara pe care am dorit să o salvez a decis să mă împuște. La propriu”, a scris Doru Oprea.

La protestul din 10 august, Doru Oprea a fost lovit de o grenadă care i-a găurit piciorul. Capacul grenadei i-a ajuns aproape de artera femurală și a fost nevoie de mai multe intervenții chirurgicale pentru a-i reface piciorul.

„Asta au scos din mine la spitalul universitar după operația de azi noapte. Capacul unei grenade. Eram în față cu prietenul meu Dragoș Preda când fără avertisment au început să tragă cu apă și grenade în noi. Am fugit dar am simțit ceva în picior și dacă nu era el să mă ajute nu știu cum ajungeam la salvare. A fost haos. Mulțumesc Dragoș pentru tot și le mulțumesc tuturor cadrelor medicale care m-au ajutat și doctorilor care m-au operat. Lângă mine au mai operat o fată, Luiza, ea are ceva răni pe picioare și arsuri. A fost declanșat codul rosu azi noapte pe spitale”, scria Doru a doua zi după proteste.

Citiți și: Protestatarul cu piciorul găurit, infectat cu o bacterie agresivă posibil luată din spital

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.