Donații de peste 1 milion € pentru polițistul care l-a împușcat pe Nahel. Doar 200.000 € pentru familia adolescentului

nahel

Foto: news.sky.com

Opinia publică din Franța este indignată după ce pentru polițistul care l-a împușcat mortal pe adolescentul Nahel s-au strâns donații de peste 1 milion de euro, în vreme ce pentru familia tânărului ucis s-au strâns de 5 ori mai puțini bani (circa 189.0000 de euro), relatează publicația „Le Monde”.

Strângerea de fonduri pentru polițist a fost lansată de un comentator de extremă dreapta pe nume Jean Messiha, care este un apropiat al politicianului anti-islam Eric Zemmour. Peste 50.000 de oameni au trimis bani către fondul lansat online pe site-ul de donații Gofundme.com de către Messiha.

În schimb, pentru familia lui Nahel, adolescentul în vârstă de 17 ani care a fost împușcat mortal, de la distanță foarte mică, deoarece nu a vrut să oprească la solicitarea polițiștilor, s-au strâns doar 189.000 de euro. Nefiind major, Nahel nu avea dreptul să conducă, iar polițistul care l-a împușcat a declarat că s-a temut că tânărul ar putea să calce pietonii. Tânărul se afla la volanul unei mașini Mercedes.

Bunica lui Nahel a declarat că are „inima frântă” din cauza susținerii arătate pentru polițist. „El a luat viața nepotului meu. Acest om trebuie să plătească, la fel ca oricare altul. Am încredere în sistemul de justiție. Cred în justiție”, a declarat femeia.

Nahel Merzouk era cetățean francez de origine algeriană. El locuia împreună cu mama sa în Nanterre, o suburbie a Parisului.

Fondul lansat pentru polițist a ajuns la peste 1.023.000 de euro până luni după-amiaza, având contribuții de la peste 51.900 de persoane. Cea mai mare donație individuală a fost de 3.000 de euro.

Polițistul, pe nume Florian M., a fost reținut și acuzat de omor.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version