Donald Trump: ”Vom lovi Iranul foarte rapid și puternic! SUA nu mai vor amenințări!”

Donald Trump (Facebook)
Donald Trump (Facebook)

Președintele american Donald Trump adoptă o poziție extrem de ofensivă în disputa cu Iranul, în ziua în care rămășițele generalului Hassem Soleimani au ajuns la Teheran.

Într-o serie de tweet-uri, președintele american a avertizat Iranul că are pregătite 52 de ținte în cazul în care moartea lui Soleimani va fi răzbunată.

Americanii se așteaptă la acțiuni de retaliere din partea iranienilor, după ce unul dintre cei mai puternici oameni în armata statului islamic a fost ucis într-o operațiune a SUA.

Toți liderii iranieni au promis că moartea lui Soleimani nu va rămâne nerăzbunată.

Trump spune că Soleimani ”a ucis recent un american şi a rănit grav pe alţii, ca să nu mai vorbim de câţi alţii a mai omorât de-a lungul timpului; chiar recent a ucis sute de protestatari iranieni. Atacase deja ambasada şi plănuia să lovească şi în alte locaţii”.

”Iranul a provocat numai probleme în ultimii ani. Acesta este un AVERTISMENT în cazul în care Iranul va ataca americani sau bunuri ale americanilor: Am ales 52 de ținte în Iran (reprezentându-i pe cei 52 de ostatici luați de Iran în urmă cu mulți ani), unele dintre ele la cel mai înalt nivel de importanță pentru țara și cultura iraniană”, a mai scris președintele SUA pe Twitter.

”Aceste ținte și întreg Iranul VOR FI LOVITE FOARTE REPEDE ȘI FOARTE PUTERNIC. Statele Unite ale Americii nu mai vor amenințări”, a tunat Donald Trump.

Între timp, la Teheran, zeci de mii de oameni au ieșit din nou în stradă pentru a-i aduce un omagiu generalului Soleimani.