Donald Trump, suspendat de Twitter. Facebook i-a șters o postare președintelui american

donald trump
Donald Trump. Foto: Michael Vadon (Wikimedia Commons)

Rețeaua socială Facebook a eliminat, pentru prima oară, un mesaj postat de preșdintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Motivul? Postarea lui Trump încălca regulile rețelei sociale privind informarea legată de pandemia de COVID-19.

Președintele explica, în clipul video, pentru postul TV Fox News că este puțin probabilă infectarea copiilor cu noul coronavirus. Donald Trump spunea că micuții sunt ”imuni aproape complet” la COVID-19.

”Acest videoclip conţine afirmaţii false conform cărora un anumit grup de persoane nu este susceptibil să contracteze COVID-19, ceea ce încalcă reglementările noastre privind dezinformarea periculoasă referitoare la boală”, a declarat un purtător de cuvânt al reţelei sociale.

De asemenea, Twitter a suspendat contul de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.

”Postarea încalcă regulile Twitter privind dezinformarea referitoare la COVID-19. Proprietarul contului trebuie să retragă tweet-ul pentru ca să poată posta din nou”, a explicat un purtător de cuvânt al rețelei de microblogging.

Săptămâna trecută, Twitter îi suspendase contul lui Donald Trump Jr., fiul liderului de la Casa Albă, după ce acesta a postat un clip video cu un medic care făcea afirmații false despre coronavirus, spunând că oamenii ”nu au nevoie de măști” pentru a opri răspândirea virusului.

În iunie, Twitter a pus un mesaj de avertizare lângă un tweet al președintelui în care îi avertiza pe protestatarii din Washington că vor fi ”întâmpinați cu forță”. Compania spunea că mesajul încalcă politica ”împotriva comportamentului abuziv, fiind o amenințare cu violența împotriva unui grup de persoane”.

Statele Unite ale Americii se apropie de pragul de cinci milioane de cazuri confirmate cu COVID-19. Epidemia a făcut peste 161.000 de victime în SUA.