Donald Trump suspendă zborurile din Europa spre SUA din cauza coronavirusului

FOTO: Gage Skidmore/Pixabay,com
FOTO: Gage Skidmore/Pixabay,com

Președintele SUA Donald Trump a anunțat suspendarea zborurilor din Europa spre Statele Unite, într-o încercare de a opri răspândirea coronavirusului, relatează BBC.

Mai exact, este vorba despre călătorii care în ultimele 14 zile au fost într-una dintre cele 26 de țări din spațiul Schengen.

Donald Trump a spus că aceste măsuri „drastice, dar necesare” nu se vor aplica și Regatului Unit (țară care nu este membră în spațiul Schengen), deși Marea Britanie are deja 460 de cazuri de coronavirus.

Nefiind în spațiul Schengen, România nu este vizată de această măsură, însă românii care au călătorit în ultimele 14 zile într-una din cele 26 de țări membre nu vor putea merge în Statele Unite.

De asemenea, noile reguli anunțate de Trump nu li se aplică cetățenilor americani. Măsurile vor intra în vigoare vineri, 13 martie, la miezul nopții.

În Statele Unite ale Americii sunt până acum 1.135 de cazuri confirmate de coronavirus, iar 38 de persoane și-au pierdut viața.

Donald Trump a mai acuzat Uniunea Europeană că „nu a reușit să ia aceleași măsuri de precauție” precum Statele Unite în combaterea virusului.

Președintele SUA a mai spus că restricțiile, care vor fi în vigoare timp de 30 de zile, se referă doar la deplasarea oamenilor, nu și la transportul de bunuri, astfel încât activitățile comerciale să nu fie afectate.

Țările membre în spațiul Schengen sunt Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.