Donald Trump vrea să schimbe internetul. Americanii ar putea plăti ca să acceseze unele site-uri

Guvernul american dorește să pună capăt neutralității internetului, un principiu fundamental al rețelei informatice globale.

Neutralitatea internetului prevede că tot traficul de pe net este tratat în același fel. Noua lege, susținută de președintele SUA Donald Trump, va permite furnizorilor de internet să blocheze sau să îngreuneze accesarea unor site-uri și chiar să ceară bani pentru ca limitările să fie ridicate, scrie The Independent.

Comisia Federală de Comunicații, la îndemnul lui Donald Trump, a anunțat că va respinge legea care le interzicea furnizorilor de internet să se implice în vreun fel în experiența de navigare a clienților. Arjit Pai, președintele comisiei, spune că neutralitatea internetului reprezintă o restricție inutilă impusă companiilor de internet.

Pe de altă parte, anularea legii ar duce la încălcarea unui principiu fundamental al internetului, acela că niciun site sau serviciu nu va primi tratament special din partea companiilor care furnizează internet.

Marile companii de pe internet, precum Google, Netflix, Facebook sau Reddit nu sunt de acord cu măsura propusă de Trump, în timp ce marii furnizori americani de internet, precum AT&T, Comcast și Verizon susțin respingea legii neutralității pe net.

Noile reglementări ar putea fi votate în decembrie. Actuala lege a neutralității pe internet a fost adoptată sub conducerea lui Barack Obama și pare să fie încă una dintre măsurile fostului lider de la Casa Albă care va fi ștearsă de afaceristul devenit politician Donald Trump.

Trump a abandonat mai multe acorduri financiare semnate de Obama, a părăsit convenția climatică de a Paris, a luat în calcul anularea înțelegerii nucleare cu Iranul, cât și apropierea diplomatică de Cuba. Mai mult, Trump vrea să respingă și legea privind serviciile medicale dezvoltată de Obama în timpul mandatelor sale.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.