Donald Trump îi răspune lui Kim Jong-un: ”Butonul meu nuclear e mai mare!”

Amenințarea unui nou test nuclear al Coreei de Nord a provocat un răspuns din partea președintelui american Donald Trump, pe Twitter.

Liderul de la Casa Albă a spus că are și el un buton nuclear, care este ”mai mare și mai puternic” decât cel al lui Kim Jong-un, adăugând că butonul său ”funcționează”.

”Conducătorul nord-coreean Kim Jong-un tocmai a declarat că are un buton nuclear pe birou. Poate o să îl informeze cineva din regimul său nevoiaș și înfometat că și eu am un buton nuclear, însă e mult mai mare și mai puternic decât al său, iar butonul meu funcționează!”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Președintele american a răspuns amenițării făcute de liderul de la Phenian, care spunea că teritoriul american este acum în raza rachetelor nucleare nord-coreene.

La nivel regional, se fac, însă, eforturi pentru a normaliza situația nord-coreeană . China a lăudat inițiativa sud-coreenilor de a le oferi sportivilor nord-coreeni șansa de a participa la Jocurile Olimpice de Iarnă, care vor avea loc la Pyeongchang, în februarie 2018.

”China susține cele două Corei în eforturile concrete de a ameliora relațiile, de a relaxa situația din regiune și de a elimina armele nucleare din peninsulă”, a spus Geng Shuang, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing.

Coreea de Nord a anunțat că va deschide o linie directă de comunicații cu Coreea de Sud pentru a dialoga despre Jocurile Olimpice. Ar fi primele discuții între cele două state ”gemene” din peninsula coreeană din decembrie 2015. Statele Unite ale Americii nu au fost impresionate de acest gest diplomatic.

”Coreea de Nord poate vorbi cu cine vrea”, a declarat Nikki Halei, ambasadorul american la ONU, adăugând: ”SUA nu își va schimba atitudinea până când Coreea de Nord nu va renunța la armele nucleare pe care le deține”.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.