Donald Trump îi amenință pe protestatarii americani cu armata

Donald Trump (Facebook)
Donald Trump (Facebook)

Președintele SUA Donald Trump a amenințat că va trimite armata în stradă pentru a opri protestele care au loc de o săptămână după ce un tânăr de culoare a murit în timp ce era reținut de polițiști.

Trump a spus că dacă orașele și statele americane nu reușesc să controleze protestele și să își ”apere locuitorii” va apela la armată ”să le rezolve repede problema”, scrie BBC.

Moartea lui George Floyd, în vârstă de 46 de ani, la Minneapolis, în 25 mai, a declanșat un val de furie în toată țara. Peste 40 de orașe sunt în stare de asediu.

Sunt proteste la New York, dar mai ales la Washington. Au apărut și noi imagini cu arestarea lui George Floyd, în care un polițist continuă să stea cu genunchiul pe gâtul acestuia, chiar și după ce bărbatul le-a spus că nu poate respira.

Polițistul, Derek Chauvin, a fost acuzat de crimă și omor, urmând să fie prezentat în fața unui judecător săptămâna viitoare. Ceilalți polițiști prezenți la fața locului au fost demiși.

Donald Trump dă vina pe ”anarhiștii de profesie” pentru răscoalele din SUA

Autopsia oficială a lui George Floyd arată că acesta a fost ucis.

Donald Trump a ținut un discurs pe peluza Casei Albe, în timp ce pe fundal se auzeau protestele din apropiere.

”Toți americanii au dreptul să fie revoltați și dezgustați de moartea brutală a lui George Floyd”, a spus Trump, adăugând: ”Amintirea sa nu trebuie, însă, să fie sufocată de o mulțime furioasă”.

Președintele american a spus că scenele violente pe care le-a văzut atât în capitala Washington, cât și în alte orașe americane, reprezintă ”o rușine totală”.

”Voi detașa mii și mii de soldați înarmați, personal militar și personal de menținerea ordinii publice pentru a opri revoltele, jafurile, vandalismul, atacurile și distrugerile de bunuri”, a mai spus Trump.

Președintele american a dat vina pentru proteste pe ”anarhiștii de profesie” și pe grupul anti-fascist Antifa.

”Vreau ca persoanele care organizează această teroare să știe că vor fi pedepsiți pe măsură”, a completat Trump.