Donald Trump, discurs în biserică, în fața a 3.000 de americani: ”Kung flu!”

Donald Trump. Foto: Pixabay

Președintele american Donald Trump a ținut un discurs în biserica din Dream City, în Phoenix, Arizona, în care a folosit din nou termenul controversat ”Kung flu!” când a vorbit despre coronavirus, pe care l-a mai numit și ”virusul Wuhan” sau ”virusul chinezesc”.

Peste 3.000 de spectatori, majoritatea tineri, l-au ascultat pe președinte vorbind despre boala care a ucis deja 120.000 de cetățeni americani. În același timp, în fața super-bisericii din nordul metropolei Phoenix, sute de contestatari ai președintelui Trump au fost împrăștiați cu gaze lacrimogene.

Puțini dintre susținătorii președintelui au ales să poarte mască la evenimentul de campanie al liderului de la Washington, în ciuda epidemiei.

”Am mai spus-o, n-a existat niciodată ceva cu atât de multe nume. Vă pot da 19 sau 20 de nume pentru el (n.r. – SARS CoV-2). Are tot felul de nume. Wuhan, coronavirus, Kung flu…”, a spus Trump în fața unui public tot mai înfierbântat.

”Covid-19. I-am întrebat ce e 19?”, a continuat președintele american. ”Covid-19. Unii oameni nu își pot explica acel 19. Covid-19 e un nume ciudat. Vă pot spune multe, multe nume. Unii îi spun virusul chinezesc”, a mai spus Trump, înainte de a concluziona optimist, în aplauze: ”Asta e povestea, vom fi mai puternici decât am fost vreodată și asta se va întâmpla în curând”.

China a protestat față de folosirea termenului, în timp ce oamenii de știință cred că virusul a suferit o mutație și a trecut de la animale la oameni în apropierea orașului Wuhan.

Până în prezent, în întreaga lume au fost înregistrate peste 9 milioane de cazuri de infectare cu SARS CoV-2.