Donald Trump, cu privirea ridicată spre cer: „Eu sunt alesul”

Donald Trump (Facebook)
Donald Trump (Facebook)

„Eu sunt alesul”, a spus președintele american Donald Trump în fața jurnaliștilor, ridicându-și privirea spre cer în momentul declarației.

Președintele Statelor Unite se referea la faptul că el este „cel ales” pentru a purta războiul comercial împotriva Chinei, țară pe care o acuză că se dezvoltă economic furând tehnologie și proprietate intelectuală din SUA.

„Câștigăm războiul împotriva Chinei. Au pierdut 2,5 milioane de locuri de muncă într-o perioadă foarte scurtă de timp. Vor să facă o înțelegere, dar trebuie să fie un acord care e bun pentru Statele Unite. Când vor vrea să facă o înțelegere, probabil vom face acea înțelegere. Cineva a spus că „acesta este războiul comercial al lui Trump”. Nu este războiul meu comercial. Este un război comercial care ar fi trebuit să fi fost purtat în urmă cu mult timp, de mulți alți președinți”, a declarat Donald Trump.

„În ultimii 5-6 ani, China a făcut 500 de miliarde de dolari, pe care i-a rupt din Statele Unite. Și nu doar atât. Adăugați și furtul de proprietate intelectuală, și multe alte lucruri. Așa că cineva trebuia să facă ceva. Eu sunt alesul. Cineva trebuia să ia măsuri”, a mai spus el.

Președintele american a criticat și Uniunea Europeană, pe care o acuză că încearcă să jefuiască SUA: „Noi suntem pușculița. Noi suntem cei pe care toate aceste țări, inclusiv Uniunea Europeană, vor să ne jefuiască, și să profite de pe urma noastră. Uniunea Europeană – 200 de miliarde de dolari, China – peste 500 de miliarde de dolari. Îmi pare rău, eu am fost pus aici de oameni ca să fac o treabă excelentă. Și asta fac”.

După declarația de presă a lui Trump, o parte a presei americane l-a criticat pe acesta pentru afirmația potrivit căreia el este „alesul” care, deși spusă parțial în glumă, transmite ideea că președintele american – foarte credincios, de altfel – se consideră un fel de Mesia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.