Județul în care polițiștii nu le mai dau amenzi șoferilor

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Deoarece Guvernul nu vrea să mărească salariile polițiștilor, agenții rutieri din județul Dolj au decis să îi sancţioneze pe şoferii imprudenţi doar cu avertismente, nu şi cu amenzi, relatează Digi24.

Liderii de sindicat spun că poliţiştii aduc lunar la buget peste 20 de milioane de euro numai din amenzi şi le reproşează autorităţilor că nu folosesc o parte din aceşti bani ca să le dea poliţiştilor salarii decente.

Sindicaliştii din poliţie spun că la fel vor proceda şi alţi polițiști din teren.

„Protestele prin măsura avertismentului sunt nişte proteste pe care fiecare polițist în parte care are calitate de polițist constatator poate să le aplice, deoarece se încadrează într-un cadru legal conform Ordonanţei de Guvern nr. 2 din 2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, a declarat pentru sursa citată Gabriel Gârniţă, liderul Sindicatului Poliţiştilor Europol Dolj.

Anul trecut, în judeţul Dolj, poliţiştii rutieri au dat peste 78.000 de amenzi şi avertismente în stradă.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.