Doina Pană, fost ministru PSD, spune că a fost otrăvită cu mercur

Doina Pană FOTO: Gov.ro
Doina Pană FOTO: Gov.ro

Doina Pană, vicepreședinte PSD, acuză că a fost otrăvită cu mercur în perioada în care era ministrul Apelor și Pădurilor.

Ea a declarat la postul de televiziune Antena 3 că, pe când era ministru în 2017 în Guvernul Tudose, a început să se simtă tot mai rău, motiv pentru care a trebuit să renunțe la funcție.

„Spre sfârșitul lui noiembrie am început să mă simt tot mai rău, am mers la medic, am aflat că aveam probleme foarte mari cu inima, am urmat tratament, și cu toate astea mă simțeam tot mai rău. Pentru că epuizasem toate analizele specifice, am fost trimisă într-un final să fac analiză toxicologică. Și în 15 ianuarie 2018, din analiza pentru metale grele, a reieșit intoxicație cu mercur în concentrație mare”, a declarat Doina Pană.

După ce a plecat din minister, ea a depus și o plângere la Poliție: „Pentru că, deși îmi depusesem demisia dat fiind că mă simțeam foarte rău încă din 3 ianuarie, n-am putut pleca până în 29 ianuarie pentru că n-a semnat președintele Iohannis. Am depus plângere la Poliție la începutul lui februarie 2018”.

Potrivit fostului ministru, cazul este anchetat de autorități: „Este o anchetă în derulare și sper din tot sufletul să-i prindă. Nu pentru mine. Pe mine m-a salvat Dumnezeu că am aflat cauza ca să mă pot trata, că altfel muream de infarct și toată lumea zicea că de stres. Vreau să-i prindă ca să se sperie, să nu mai încerce și cu alții”.

Întrebată cum ar fi putut ajunge mercurul în organismul său, Doina Pană a răspuns că „a fost pe cale digestivă, asta este foarte, foarte clar”.

Fostul ministrul al Apelor și Pădurilor a sugerat că de vină pentru otrăvirea sa ar fi mafia lemnului din România: „Eu eram ministru la Păduri. Eu luasem încă din 2014, succesiv, mai multe măsuri, încât de la 8,8 milioane de metri cubi (de lemn – n.r.) pe an cât se tăiau ilegal s-a ajuns la 0,4 milioane de metri cubi pe an. Vă dați seama cam ce prejudicii financiare am generat”.

„Nu pot să spun că sunt sigură, pentru că nu am dovezile, dar evident că de-acolo (din mafia lemnului – n.r.)”, a mai spus Doina Pană.