Înregistrare. Președintele TVR numește o angajată ”cap de porc” și îi ia apărarea Gabrielei Firea

Directorul general al SRTV o jignește pe o jurnalistă TVR și critică insistența ei de a afla o informație de la primarul Bucureștiului, Gabriela Firea. Sursa: captură Youtube

O înregistrare în care apar mesaje ale președintelui director general, Doina Gradea, și ale directorului TVR 1, Eduard Dârvariu, a fost făcută publică de echipa emisiunii ”Starea Nației”.

”Am comprimat foarte multe informații într-un filmuleț, reducându-i în ultimele zile serios dimensiunea, pentru a arăta opinia pe care cei mai importanți oameni ai SRTV […] o au despre TVR, despre misiunea publică a televiziunii, despre legile care guvernează TVR, despre raportarea la putere și despre jurnalism”, explică echipa, pe patraru.ro.

În filmul de aproximativ 12 minute postat pe Youtube, Gradea și Dârvariu folosesc un limbaj nedemn de funcțiile lor, jignesc angajații TVR și își exprimă viziunea despre viitorul televiziunii publice.

O jurnalistă care i-a pus o întrebare incomodă Gabrielei Firea, la inaugurarea unui spital, este numită de Doina Gradea drept ”cap de porc”. De altfel, Gradea condamnă redacția de știri pentru că este formată din ”hateri” deciși să critice puterea, fie ea putere PD, PNL sau PSD.

În ziua de 18 decembrie 2017, la spitalul Foișor, ziariștii au folosit ocazia și pus și alte întrebări Gabrielei Firea, care apare rar în fața presei în afara cadrelor prestabilite de aparatul său de PR. Întrebarea reporterei TVR s-a referit la cheltuielile crescute ale municipalității legate de monumente și statui, care era pe agenda publică în acel moment.

Primarul Capitalei numește acest moment drept ”hărțuire”, exact expresia pe care o va folosi Doina Gradea când repovestește oamenilor din TVR de ce e indignată de reportera Știrilor. ”Pentru că a hărțuit pe primar, asta e hărțuire”, a exclamat Gradea.

În filmul intitulat sugestiv ”Jos labele de pe TVR”, apare și o înregistrare în care jurnalistul își exprimă indignarea față de prezența în Consiliul de Administrație al SRTV, în calitate de reprezentant al Guvernului, a lui Cătălin Blebea, ”un om care în trecut l-a reprezentat pe Gabriel Oprea în Consiliu [n.r. – Blebea a fost reprezentantul UNPR] și a venit la mine personal și m-a somat să nu mai spun nimic despre Gabriel Oprea”.

VIDEO

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.