Doi șoferi au fost condamnați la închisoare pentru parcare neregulamentară

Judecătorii Curții de Apel Constanța au condamnat doi șoferi pentru că și-au parcat neregulamentar mașinile, fapt ce a dus la producerea unei tragedii rutiere.

Ambii au fost condamnați definitiv pentru ucidere din culpă, iar magistrații au decis ca pedepsele să fie cu suspendare.

Potrivit jurnaliștilor de la Ziua de Constanța, accidentul a avut pe data de 7 ianuarie 2010. Șoferul unui automobil circula pe strada Oborului din Constanța cu viteză neadaptată la starea drumului și a pierdut controlul volanului.

Mașina a derapat și a lovit două autoturisme parcate neregulamentar. În urma impactului două persoane au fost vătămate, iar una dintre ele a decedat din cauza rănilor grave.

Magistrații Judecătoriei Constanța, prima instanță, au decis ca șoferul automobilului care era la volan să primească 1 an și 9 luni de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

De asemenea, cei doi șoferi care au parcat neregulamentar au primit câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, fiind acuzați de aceleași fapte.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanța, însă judecătorii de aici au decis să mențină decizia. Magistrații au stabilit și că fiecăruia dintre inculpații care și-au parcat neregulamentar mașinile le revine un grad de culpă de 15%.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.