Doi români sunt suspecți de infecție cu coronavirus

FOTO: geralt/Pixabay.com
FOTO: geralt/Pixabay.com

Presa spaniolă scrie că un român în vârstă de 37 de ani este internat într-un spital din Ciudad Real cu suspiciune de coronavirus. Potrivit jurnaliștilor iberici, românul a călătorit recent în China, iar după întoarcerea în Spania s-a prezentat la spital cu simptome asemănătoare infecției cu coronavirus.

În acest moment este internat și izolat. I s-au preluat mai multe probe care au fost trimise la Centrul Național de Microbiologie și se așteaptă rezultatele.

Un alt român a fost internat într-un spital din Roma cu simptome de coronavirus, potrivit presei italiene. Deocamdată, în afară de naționalitate, autoritățile italiene nu au dat alte detalii.

De altfel, Italia este prima țară care a interzis toate zborurile care făceau legătura cu China. Măsura a fost luată după ce au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu noul coronavirus. Este vorba despre doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, aflați de zece zile în Italia.

După ce au vizitat mai multe orașe din Italia, au ajuns în Roma, iar miercuri seară au prezentat simptomele infecției cu noul virus. Au fost imediat transportați la Institutul Național de Boli Infecțioase din Roma. Camera hotelului în care s-au cazat este în centrul unei operațiuni de verificare, a fost sigilată și va fi decontaminată.

Autoritățile italiene sunt în continuare îngrijorate pentru că cei doi chinezi făceau parte dintr-un grup mai mare de turiști.

Epidemia provocată de coronavirusul din China a fost declarată joi seară urgență globală de Organizatia Mondială a Sănătății. Autoritățile din China au anunțat până acum, oficial, că au murit 213 oameni și sunt peste 9.600 de cazuri de îmbolnăvire confirmate. Virusul a ajuns și în alte 19 țări.

Primele două cazuri au fost confirmate și în Marea Britanie. Este vorba despre doi membri ai aceleiași familii. Cei doi pacienți au fost internați, însă autoritățile nu au dat mai multe detalii despre originea lor.

FOTO: geralt/Pixabay.com