Doi români și-au pierdut viața într-o furtună din Grecia

FOTO: Jan-Mallander/Pixabay.com
FOTO: Jan-Mallander/Pixabay.com

Doi cetățeni români, o femeie și un băiat de 8 ani, și-au pierdut viața după ce acoperișul unui restaurant din Nea Plagia, regiune din Halkidiki, s-a prăbușit în urma unei furtuni puternice. Alte patru persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite, din cauza intemperiilor care au afectat miercuri seara nordul Greciei. Autoritățile elene au declarat stare de urgență.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că un al treilea român a fost rănit și este internat la un spital din Grecia. „Reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate și identitatea și starea de sănătate a persoanei rănite”, transmite MAE, printr-un comunicat de presă.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie a emis cod roșu de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, începând cu noaptea de 10 iulie 2019 până pe data de 12 iulie 2019, respectiv furtuni puternice și ploi torențiale.

Aceste condiții meteo extreme sunt neobișnuite în Grecia în această perioadă a anului, potrivit meteorologilor.

Din cauza furtunii, au fost doborâți zeci de copaci, au fost afectați stâlpi de electricitate și au fost blocate drumuri. Directorul medical al centrului sanitar Nea Moudania, Athansios Kaltsas, a declarat pentru CBC că este prima data în cariera sa de 25 de ani când trăiește așa ceva.

Acesta a spus că pacienții aduși la clinică au între 8 luni și 70 de ani. Unii au avut răni în zona capului, fiind prinși sub copaci sau alte obiecte răpuse de furtună.

Ministerul Afacerilor Externe au emis zilele trecute atenționări pentru românii care tranzitează sau sunt în vacanță în Italia și Croația. Meteorologii au anunțat fenomene meteorologice intense, sub formă de ploi și furtuni în centru și nordul Italiei.

A fost emis un cod galben de precipitații intense, grindină, furtuni și intensificări ale vântului în regiunile Lombardia, Veneto, Emilia-Romagna, Marche, Piemonte, Toscana și în Provincia Autonomă Trento.

În ceea ce privește Croația, ieri a fost emis un cod portocaliu de furtună, precipitații intense și intensificare a vântului în regiunile Knin, Istria, Split, Dalmația, canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarneric, precum și cod galben pentru regiunile Karlovac, Gospić, Rijeka și Dubrovnik.

FOTO: Jan-Mallander/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.