Doi români au murit după ce au căzut dintr-o telecabină în Austria

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Doi tineri din România au murit în condiții suspecte în apropiere de satul Winklsagritz, comuna Grosskirchheim din Austria, după ce au căzut dintr-o telecabină care transporta lemne.

Cei doi tineri din Maramureș au murit pe loc în accident, căzând într-o prăpastie. Nicolae Corjuc, de 21 de ani, și Vasile Ioan Volosin, de 29 de ani, lucrau la curățarea unei zone de pădure care fusese afectată de o furtună.

Din motive încă neelucidate, cei doi au căzut dintr-o telecabină care transporta lemne. Au fost mobilizate imediat echipele de salvare, iar trupurile neînsuflețite ale celor doi au fost recuperate rapid, la fața locului ajungând și un elicopter.

Poliția investighează cazul. Este posibil ca accidentul să fi fost provocat de controlorul telecabinei, care este tot un român, în vârstă de 28 de ani.

În zona în care s-a petrecut accidentul, în pădurile de lângă Grosskirchheim lucrează mai multe zeci de români. Cei doi români care și-au pierdut viața vor fi repatriați și înmormântați în cătunul Uloha din comuna Poienile de sub Munte

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.