Doi polițiști sunt acuzați că n-au ajutat o fată plină de sânge

FOTO: Captură video

La Inspectoratul de Poliție Galați a început o anchetă după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu o fată plină de sânge pentru care doi polițiști nu ar fi intervenit și au rămas în mașină.

Potrivit Agerpres.ro, care citează surse medicale, fata provine dintr-un centru de plasament și ar fi fost victima unui viol. Potrivit Observator.tv, întreaga scenă s-ar fi întâmplat în weekend pe Bulevardul George Coșbuc din Galați. Femeia care a filmat spune că a oprit o mașină de poliție care trecea prin zonă și a spus că e o fată plină de sânge. Aceasta îi acuză pe oamenii legii că nu au intervenit și ar fi vrut să plece mai departe.

„La un moment dat zărim o mașină de poliție,o oprim și îi arătam fata plină de sânge!!! Atenție acum, polițista a vorbit cu fata și cică fata ar fi zis „nu vrea să vina ambulanța” (fata fiind minoră de 14 ani). Ce credeți că face poliția? Voiau să plece mai departe ca și cum nu s-a întâmplat nimic! La insistențele soțului meu polițista a chemat ambulanta”, a scris femeia pe Facebook.

Mai târziu, cea care a fost martoră la incident a revenit cu o postare în care spune că a vizitat-o la spital pe fată.

„Fata este internată în spital, a fost operată aseară. Astăzi, împreună cu soțul meu (unul dintre agenții wbc) am fost la spital și am vizitat-o. B. provine dintr-o familie defavorizată, părinții ei neputând fi lângă ea în aceste momente. B. a fost violată. Mâine ne vom duce din nou la spital și de asemenea la centrul de copii în îngrijirea cărora se află ca să aflăm dacă organele s-au sesizat, dacă nu personal ne vom duce la secția de poliție!

Nu putem lăsa lucrurile așa, se putea întâmpla oricărui copil!!! Nepăsarea și delăsarea din partea celor care ar trebui să ne protejeze viitorul țării ar trebui pedepsită, dar mai ales cel care a adus această copilă în această stare. Dacă sunt martorii ai acestui incident, vă rog, haideți să ne unim să o ajutăm, să i se facă dreptate B.!!!”, a scris Doro Yola pe Facebook.

Ministrul interimar al Internelor, Mihai Fifor, a anunțat că a dispus verificări în cazul polițiștilor de la Galați.

„În ceea ce privește cazul de la Galați, am dispus măsuri ferme de verificare imediată a ceea ce s-a întâmplat, urmând ca cei care se fac responsabili să fie trași la răspundere, conform legii. Nu vom accepta ca astfel de situații să se repete vreodată, atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă. Am cerut fiecărui inspector șef de poliție ca, în maximum o săptămână, să prezinte o evaluare riguroasă a activității Inspectoratului, structură cu structură, urmând ca aceasta să facă obiectul analizei imediate de la nivel central”, scrie Mihai Fifor, pe Facebook.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.