Doi părinți și-au numit fiul Covid și au nemulțumit o țară întreagă. „E o lipsă totală de respect”

copil nume covid
Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Pandemia de coronavirus i-a inspirat pe unii părinți să le dea prenume bizare copiilor născuți în acest an. Un astfel de caz s-a petrecut în Argentina, unde un cuplu și-a numit băiatul Ciro Covid, declanșând o adevărată polemică națională, relatează leparisien.fr.

Ciro Covid s-a născut prin cezariană la sfârșitul lunii aprilie. S-a născut sănătos, cu o greutate de 3,2 kilograme. Alicia, bunica băiatului, a explicat pentru publicația „Diario Ceres” de ce părinții copilului – Debora și Eduardo – au ales acest nume.

„Ei discutau că bebelușul lor va deveni celebru deoarece este născut într-un moment dificil pentru întreaga umanitate, și că acest lucru va face din el un om puternic. Numele ales ne-a mers la inimă”, a povestit bunica.

Știrea s-a răspândit pe rețelele de socializare, la fel și o fotografie a certificatului de naștere în care apare prenumele „Covid”. A luat naștere o polemică dură, mulți oameni declarându-se șocați de numele ales de cei 2 părinți.

Chiar și cei din spitalul unde copilul a venit pe lume au intervenit în dezbatere.

„Sunt tristă că s-a întâmplat așa ceva, și încă în spitalul nostru. Consider că este o lipsă totală de respect pentru miile de persoane care au murit din cauza acestui virus”, a declarat o sursă din spital pentru o publicație locală.

„Acest nume este dorința părinților, iar noi, în calitate de instituție, nu putem să ne opunem”, a precizat și Leandro Bonzini, director medical adjunct la spitalul regional din Ceres, unde s-a născut Ciro Covid.

nume copil covid argentina
Sursa: Gustavo M. Alfaro / @GMALFARO / Twitter

Băiatul nu este însă singurul copil botezat astfel de părinții săi. Un cuplu de filipinezi și-a botezat fetița Covid Marie. Iar un cuplu din India a ales să le pună gemenilor veniți pe lume pe 27 martie numele „Corona” și „Covid”.

Foto: PublicDomainPictures / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.