Doi militari români au fost răniți în Afganistan

FOTO: Radu Mureșan/armataromaniei.ro
FOTO: Radu Mureșan/armataromaniei.ro

Doi militari români au fost răniți în Afganistan, după ce s-a răsturnat mașina în care se aflau. Potrivit Ministerului Apărării, militarii se află acum în starestabilă. Aceștia erau într-o misiune de patrulare.

Militarii sunt din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei”. Accidentul s-a întâmplat în jurul orei 2:35, ora României, în timpul unei misiune de patrulare interioară în baza aeriană Kandahar.

Cauzele evenimentului sunt în curs de cercetare de către o comisie constituită la nivelul unității.

Celor doi militari, caporalul clasa a III-a Laurențiu Bogatu și fruntașul Ionuț Burlacu, li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Starea lor de sănătate este stabilă, caporalul Bogatu fiind deja externat și s-a întors în campul românesc, unde rămâne sub supravegherea echipei medicale a detașamentului.

Conducerea MApN este informată în permanență despre situație și urmărește cu atenție evoluția de sănătate a militarilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.