Doi imigranți s-au înecat în Dunăre în timp ce încercau să ajungă în România

Doi imigranți s-au înecat, după ce barca lor s-a scufundat în Dunăre, în timp ce încercau să ajungă în România din Bulgaria.

Potrivit jurnaliștilor bulgari de la Novinite, două cadavre au fost găsite pe malul fluviului, lângă satul Archar, din nord-vestul Bulgariei, aproape de Calafat.

Alte cinci persoane sunt date dispărute, iar autoritățile se tem că și acești imigranți s-au înecat.

Patru cetăţeni străini au fost reţinuţi după ce au fost reperaţi pe insula Dobrina, aflată în apropiere de malul bulgăresc, a declarat Dimitar Chorbadzhiev, şeful departamentului local de poliţie de frontieră.

Se pare că imigranții provin din Irak, iar trecerea nereușită a Dunării ar fi avut loc în 8 septembrie, mai scriu jurnaliștii bulgari.

Numărul imigranților care încearcă să ajungă în România este în creștere, după ce multe dintre statele din estul Europei, în special Ungaria, au ridicat garduri pentru a opri exodul.

În ultimele zile, grănicerii români au prins 11 imigranți care încercau să intre ilegal în România, din Serbia, iar alți 4 cetățeni străini au fost opriți în timp ce încercau să intre în Ungaria din România.

Țara în care 10.000 de oameni mor anual de la prea multă muncă