Doi foști președinți ai USR trec la AUR

George Simion și Dan Rădulescu
George Simion și Dan Rădulescu

Doi foști lideri ai USR au trecut la AUR. Este vorba despre fosta vicepreședintă la nivel național, Raluca Amariei și de fostul lider al filialei județene USR Sibiu, Dan Rădulescu. Cel din urmă a fost și deputat USR și este unul dintre membrii fondatori.

Cei doi au demisionat din USR în 2020, potrivit lor, din cauza diferențelor de viziune în ceea ce privește orientarea doctrinară.

„Am acceptat invitația celor doi copreședinți George Simion și Claudiu Târziu de a participa la această construcție îndrăzneață și le mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au arătat-o. Alianța pentru Unirea Românilor a ajuns în Parlament anul trecut pe fondul unui vot de protest.

Acum are șansa să demonstreze că este o alternativă credibilă și serioasă în politica românească. Îmi doresc ca în 2024 Alianța pentru Unirea Românilor să fie opțiunea de vot pentru cei mai mulți români, singura formațiune care merită o șansă în momentul de față”, a declarat Raluca Amariei.

Rădulescu spune că principiile sale conservatoare de regăsesc „în cele patru valori definitorii ale AUR”.

„Încă de când mi-am dat demisia din USR, mi-am asigurat alegătorii că voi continua lupta politică pe care am început-o. Voi milita, în continuare, pentru un sistem de învățământ incluziv şi performant și pentru dreptul nostru constituțional la un mediu sănătos.

Principiile mele conservatoare se regăsesc în cele patru valori definitorii ale AUR, iar pasul meu de astăzi este unul firesc către singura zonă din politica românească ce are ca puncte cardinale familia, națiunea, credința și libertatea”, a precizat Dan Rădulescu, care va coordona departamentul de politici publice al filialei AUR Prahova.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.