Doi elevi din Girugiu au dat foc cataloagelor de la școală, pentru că aveau note mici

Foto: Radio Reșița

Doi băieți, de 12 ani, respectiv 16 ani, din comuna Ogrezeni, județul Giurgiu, sunt cercetați pentru furt calificat, după ce au intrat noaptea în școală, au furat cataloagele și le-au dat foc.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Mihăileşti au fost sesizaţi de către un cadru didactic cu privire la faptul că în noaptea de 18 spre 19 februarie, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei şcoli din comuna Ogrezeni de unde au sustras mai multe cataloage şcolare. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au demarat cercetările şi au constatat faptul că persoanele au pătruns în incinta şcolii prin forţarea unei ferestre după care, dintr-un dulap care se afla în cancelaria subunităţii şcolare au sustras patru cataloage şi patru condici de prezenţă a cadrelor didactice”, au comunicat polițiștii giurgiuveni.

Băieții vinovați au fost depistați repede de polițiști, cărora le-au mărturisit că au recurs la acest gest pentru că aveau note mici.

Nu este primul caz de vandalism extrem care se petrece în școlile din județul Giurgiu, unul dintre cele mai sărace din România.

În urmă cu doar câteva luni de zile, trei elevi cu vârste de 8, 9 și 10 ani au devastat o școală din Clejani, după ce s-au enervat din cauza unei jucării.