Doi elevi au reușit medii fabuloase la BAC-ul de toamnă

Rezultatele înainte de contestații ale sesiunii a doua de Bacalaureat s-au afișat astăzi, iar un elev din Sibiu și unul din București au reușit medii aproape de perfecțiune.

Raul Ionel Cioca a luat nota 10 atât la matematică, cât și la fizică. Nota de la română a fost 9,20, astfel încât media finală de absolvire a examenului de Bacalaureat a fost 9,73.

Băiatul este absolvent al Colegiului Tehnic ”A.T. Laurian”, din localitatea sibiană Agnita. Este însă de menționat că elevul nu este dintr-o promoție anterioară. La această sesiune a examenului de Bacalaureat s-au prezentat atât elevi care nu au promovat în sesiunile anterioare (fie nu au luat cel puțin 5 la una sau mai multe materii, fie nu au avut media mai mare de 6), cât și elevi care nu s-au prezentat la examen.

Agnita este un orășel cu nici 9.000 de locuitori, situat la 60 de kilometri de reședința de județ, orașul Sibiu.

Un alt caz de acest fel a fost cel al lui Daniel Cristian Bujorea, absolvent al Colegiului Național de Muzică ”George Enescu”, din București. El a obținut 9,70 la română, 9,70 la istorie și 10 la geografie. Media finală obținută de el a fost 9,80.

Ca și elevul din Agnita, Daniel Bujorea este la prima sesiune de Bacalaureat, el neprezentându-se la precedentul examen.

Sunt cele mai mari medii obținute anul acesta la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.