Dodon trece la atac. Prima măsură foarte importantă pe care vrea să o ia

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, candidatul pro-rus Igor Dodon, a declarat într-un interviu pentru Rossiya 24 că va propune organizarea alegerilor parlamentare anticipate anul viitor. Scopul său este să îndepărteze guvernul pro-european pentru a-și pune în aplicare proiectele sale, spun jurnaliștii de la Le Figaro.

Diferența de voturi între Maia Sandu și Igor Dodon, la numărarea a 99.95% din voturi, este de 72.000 de voturi, potrivit ultimelor date anunțate, la ora 10.00, de Comisia Electorală Centrală de la Chișinău, cu 200.000 de voturi pe liste suplimentare.

Au fost probleme la mai multe secții de votare din diaspora, care au reclamat faptul că nu mai au buletine de vot. O lege din Republica Moldova prevede că secțiile de votare din străinătate au la dispoziție fiecare doar câte 3.000 de buletine de vot.

De asemenea, au fost mobilizați la vot, transportați cu automobile și microbuze, cetățeni rusofoni. Doar din Transnistria au fost aduse peste 100.000 de persoane care au votat cu Igor Dodon.

„Prima vizită oficială, şi, apropos, aceasta se referă la politica externă, a mea, va fi la Moscova, în Republica Rusia. Riscul este dacă vin unioniştii la guvernare, atunci eu nu vreau să fie ce a fost la începutul anilor 90, de aceea prieteni, fiţi foarte atenţi, noi putem să rezolvăm această problemă, să reîntregim ţara, ei – o vor distruge”, a declarat Igor Dodon, în timpul campaniei electorale pentru prezidențiale.

Igor Dodon este absolvent al Facultății de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova. A fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova în 2009, pe lista Partidului Comunist din Republica Moldova. A trecut apoi la Partidul Socialiștilor, iar în 2011 a fost ales președintele formațiunii politice.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.