Doctorița Carmen Dorobăț a fost condamnată la închisoare

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, doctorița Carmen Dorobăț, a primit o condamnare de 3 ani de închisoare cu suspendare. Potrivit Ziaruldeiași.ro, medicul iesean a primit si interdictia de a fi cadru didactic pentru 5 ani si va avea un termen de supraveghere cu 4 ani. Condamnat a fost și soțul ei, Gheorghe Dorobăț, care a primit 2 ani si 3 luni, precum si alte interdictii, printre care să ocupe funcții publice.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie – iulie 2014, Carmen Dorobăț ar fi cerut și primit suma totală de 5.400 de euro, de la 57 studenți de la Facultatea de Medicină Dentară.

„Această sumă de bani a fost remisă inculpatei în mod direct de către studenţi sau prin intermediul unora dintre ei (în numele lor), pentru a-i promova pe aceştia la probele practice şi teoretice ale examenului respectiv şi pentru a le acorda note de promovare de 8 şi 9 în absenţa unei evaluări obiective a tezelor de examinare şi a acordării calificativelor pe baza evaluării obiective“, au precizat procurorii, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Anchetatorii au reușit să obțină informațiile pe baza unor denunțuri și declarații semnate de foștii studenți ai soților Dorobăț.

Procurorii spun că în sesiunea din ianuarie 2015, Gheorghe Dorobăț a pretins direct sau prin intermediul soției câte 100 de euro de la 67 de studenți de-ai săi, din anul III. După ce a fost eliberată din arest, Carmen Dorobăț s-a întors în funcția de manager al Spitalului de Boli Infecțioase Iași. Cei doi soți au negat faptele.

De la începutul epidemiei de coronavirus în România, Carmen Dorobăț a avut mai multe intervenții la televiziunile de știri în calitate de manager al celui mai important spital din Iași implicat direct în tratarea bolnavilor de Covid-19.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.