Doar 5% dintre cetățenii unei țări europene au dezvoltat imunitate la coronavirus

FOTO: vperemencom/Pixabay.com
FOTO: vperemencom/Pixabay.com

Cehia, una dintre primele țări europene care a început testarea în masă a populației pentru anticorpi, a dat publicității primele rezultate ale experimentului.

Astfel, potrivit autorităților de la Praga, doar 4-5% din populație ar avea anticorpi la noul coronavirus.

Rezultatele preliminare arată că nivelul de imunitate este cel mai coborât în orașele mari, Praga și Brno.

În total, doar 107 de cazuri pozitive la anticorpi au fost descoperite în Cehia după testarea a peste 26.000 de cetățeni.

Cehia are o populație de aproape 11 milioane de locuitori și a gestionat eficient criza COVID-19, fiind una dintre primele țări europene care au impus restricții de circulație, limitând și trecerea frontierelor, în timp ce majoritatea magazinelor și restaurantelor au fost închise la începutul lunii martie.

Cehia a început deja etapa de relaxare, iar rezultatele testelor pentru anticorpi nu vor opri acest proces.

Studiul arată că persoanele care sunt infectate de virus dar nu arată niciun fel de simptom este între 27% și 38%, potrivit Reuters.

În Cehia au fost confirmate peste 7.900 de cazuri de infectare, mult mai puține decât în țările vecine, din Vestul Europei. Mai mult de jumătate dintre aceștia s-au vindecat, iar 258 de persoane au decedat.

Din 22 aprilie și până în prezent, numărul de infectări zilnice a fost, cu o singură excepție, sub pragul de 100.

Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din Bonn au descoperit că în Germania numărul persoanelor infectate ar fi de cel puțin 10 ori mai mare decât cel al cazurilor confirmate cu coronavirus.