DNA se mută la hotel. Povestea noului sediu al instituției anticorupție

Guvernul a decis, printr-o ordonanță de urgență, ca Hotelul Triumf să fie trecut în proprietatea publică a statului, urmând să fie folosit ca sediu pentru Direcția Națională Anticorupție.

DNA ceruse Guvernului un nou sediu, iar Hotelul Triumf pare să fie o soluție excelentă. În prezent, autoritățile realizează o evaluare a costurilor mutării instituției în imobilul de pe Șoseaua Kiseleff.

Hotelul este situat în apropierea Arcului de Triumf, monument ridicat de același arhitect, și dispune de 41 de camere single, 43 de camere duble și 14 apartamente.

”S-a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care hotelul Triumf va fi dat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar şi acestei agenţii. Într-un viitor, mediu spre lung, vom fi acolo, acolo sunt necesare investiţii. Nu mi-a fost deloc uşor ca ministru, am căutat din luna ianuarie un sediu. Important este că l-am găsit, nu unde este”, a declarat ministrul Justiției Raluca Prună.

Statul a încercat să vândă de mai multe ori clădirea construită în 1935 pentru funcționarii BNR. RA-APPS a ceurt inițial 24 de milioane de euro pe imobil, însă nu au fost doritori nici atunci când prețul a ajuns la 20 de milioane.

În regimul comunist, aici erau cazați oaspeții din străinătate.

Hotelul are o suprafață de 6.000 de metri pătrați și o curte de 15.000 de metri pătrați.

Recomandările noastre:

Repetenți la limba română. Cum au reușit 2 politicieni să facă 12 greșeli în câteva rânduri

CV-uri impresionante. Cine sunt cei patru noi miniștri ai Guvernului Cioloș