DNA face angajări. Ce posturi sunt disponibile în marile orașe din țară

Justiția Foto: Michal Maňas via Wikimedia Commons
Justiția Foto: Michal Maňas via Wikimedia Commons

Direcţia Naţională Anticorupţie se întăreşte din această toamnă cu zeci de procurori. După ce Guvernul a aprobat suplimentarea posturilor, DNA a anunţat că organizează concurs pentru ocuparea a 56 de posturi: 28 la nivel central şi alte 28 în teritoriu, informează digi24.ro.

Magistraţii care ţintesc o carieră în lupta împotriva corupţiei trebuie să depună la sediul central al DNA un dosar care să conțină cel puţin trei dintre anchetele pe care le consideră reprezentative.

Interviurile vor avea loc pe 1 şi pe 6 octombrie.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul DNA, la data de 1 octombrie 2015, Direcția Națională Anticorupție organizează interviu pentru ocuparea următoarelor posturi de procuror din cadrul DNA:

– Structura centrală – 21 posturi.
– Structura teritorială:
– Serviciul Teritorial Alba Iulia – 3 posturi;
– Serviciul Teritorial Bacău – 2 posturi;
– Serviciul Teritorial Brașov – 2 posturi;
– Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare – 1 post;
– Serviciul Teritorial Constanța – 4 posturi;
– Serviciul Teritorial Craiova – 1 post;
– Serviciul Teritorial Galați – 3 posturi;
– Serviciul Teritorial Iași – 2 posturi;
– Serviciul Teritorial Oradea – 3 posturi;
– Serviciul Teritorial Pitești – 5 posturi;
– Serviciul Teritorial Ploiești – 2 posturi;
– Serviciul Teritorial Suceava – 3 posturi;
– Serviciul Teritorial Târgu Mureș – 2 posturi;
– Serviciul Teritorial Timișoara – 2 posturi.

Interviul va avea loc la sediul DNA din strada Știrbei Vodă nr. 79-81, sector 1, București, ora urmând să fie comunicată din timp candidaților.

Candidații sunt invitați să depună un CV care să includă traseul profesional și un număr de 3 – 5 lucrări reprezentative din activitatea anterioară.

Cererea, CV-ul și lucrările vor fi depuse la Serviciul resurse umane, perfecționare profesională și documentare, registratură, grefă, arhivă și relații cu publicul – Compartimentul resurse umane, perfecționare profesională și documentare din cadrul DNA, structura centrală, strada Știrbei Vodă nr. 79-81, sector 1, București, până la data de 25 septembrie 2015, ora 16:00.

La data de 6 octombrie 2015, DNA organizează interviu pentru ocuparea următoarelor posturi de procuror din cadrul Direcției Naționale Anticorupție:
– Structura centrală – 7 posturi – Secţia judiciară penală.

Interviul va avea loc la sediul DNA din strada Știrbei Vodă nr. 79-81, sector 1, București, ora urmând să fie comunicată din timp candidaților.

Candidații trebuie să depună un CV care să includă traseul profesional și un număr de 3 – 5 lucrări reprezentative din activitatea anterioară.

Cererea, CV-ul și lucrările vor fi depuse la Serviciul resurse umane, perfecționare profesională și documentare, registratură, grefă, arhivă și relații cu publicul – Compartimentul resurse umane, perfecționare profesională și documentare din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, structura centrală, strada Știrbei Vodă nr. 79-81, sector 1, București, până la data de 25 septembrie 2015, ora 16:00.

DNA este o structură de parchet specializată în combaterea corupției mari și medii. Este creată ca un instrument necesar în descoperirea, investigarea și aducerea în fața instanței a cazurilor de corupție medie și mare. Prin activitatea sa, contribuie la reducerea corupției, în sprijinul unei societăți democratice apropiate de valorile europene, se arată pe site-ul DNA.

DNA a fost creată după un model adoptat de mai multe state europene – Spania, Norvegia, Belgia, Croația.

Mai multe informații despre cerințele pe care trebuie să le îndeplinească procurorii-candidați găsiți aici.
reduceri emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

eMAG are reduceri uriașe, de sfârșit de vară. Prețurile, ca de Black Friday
Stock Busters, un alt fel de Black Friday. Cele mai bune oferte la telefoane mobile
Locuri de muncă în Germania și Olanda. Se caută oameni în construcții și instalatori
Locuri de muncă pentru români în străinătate. Oferte care mai sunt valabile doar azi

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.