DNA cere urmărirea penală a lui Tăriceanu. Manda: Solicitarea a ajuns la Senat

FOTO: senat.ro călin popescu tăriceanu
FOTO: senat.ro

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi anchetat într-un dosar penal. Procurorii anticorupție au cerut Senatului să aprobe urmărirea penală a președintelui camerei superioare a parlamentului pentru fapte comise în perioada în care a fost premier, potrivit Digi24.

Tăriceanu este suspectat de fapte de luare de mită în perioada 2004-2008. Solicitarea procurorilor va ajunge la Comisia juridică a Senatului, care va da un aviz și apoi va fi votată în plen.

Președintele Comisiei de control a activității SRI, Claudiu Manda, a confirmat miercuri seară, la Antena 3, că solicitarea DNA a ajuns la Senat.

„Vreau să vă spun că a ajuns la Senat o astfel de solicitare. Am fost sunat spre după-amiază, însă nu am putut să confirm pentru că era pe perioada când se făcea transferul. Sunt zeci de file. Procedural, acestea vor ajunge la Biroul Permanent, iar de acolo la Comisia Juridică”, a declarat Claudiu Manda.

Călin Popescu Tăriceanu a trimis un comunicat de presă în care afirmă că nu a primit nicio comunicare oficială referitoare la începerea urmării penale într-un dosar al DNA.

„Este ciudat faptul că la peste 10 ani de la terminarea mandatului și la 3 ani după prima vehiculare a numelui meu în acest dosar (n.r. dosarul Microsoft), se reia această temă pe care o consider o reacție în plus față de atitudinea mea de combatere a abuzurilor și exceselor din justiție.

Demersurile mele, în mod evident, deranjează pe cei care au acaparat în mod ilegitim puterea în Statul Român. Având în vedere dosarul de mărturie mincinoasă în care am fost achitat, pare că din nou asistăm la un alt produs FABRICA DNA de dosare”, a transmis Tăriceanu.

Liderul ALDE a spus că „se reîncălzește o ciorbă de mai bine 10 ani și este aruncată presei știrea că aș urma să fiu anchetat în cazul Microsoft”, iar „scenariul operațiuni este atât de ridicol că ar părea neserios și în filmele din seria B.D. la munte și mare”.