DNA anchetează PSD! De ce îl vrea partidul pe Mircea Drăghici la Autoritatea Electorală Permanentă

Mircea Drăghici. Foto: Captură Youtube

Direcția Națională Anticorupție a deschis un dosar penal privind cheltuirea subvențiilor primite de Partidul Social Democrat și a solicitat documente de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Drept reacție, PSD l-a desemnat pentru postul de președinte al Autorității Electorale Permanente pe Mircea Drăghici, nimeni altul decât trezorierul PSD.

Acesta, respins de Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Dezvoltării, este acuzat că ar fi folosit bani din subvenția partidului, crescută sistematic de coaliția PSD-ALDE până la un nivel care depășește chiar și bugetul DNA.

Drăghici ar fi cumpărat din banii alocați partidului mașini pe care le folosesc el și soția sa.

DNA a cerut la AEP documente referitoare la subvenția PSD.

Procurorii suspectează faptul că PSD plătește în baza unor contracte două firme deținute de consultanții lui Liviu Dragnea, care la rândul lor virează banii alocați partidului unor ”jurnaliști și analiști”.

Potrivit ordonanței procurorilor DNA, obținută de HotNews.ro, pe 8 februarie s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracțiunea de „utilizare a subvențiilor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, precum și utilizarea în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice” , prevăzută de legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție.

Mircea Drăghici a negat că ar știi ceva despre un astfel de dosar.

„Eu nu știu să existe o astfel de anchetă. Cei care știu, îi invit să și probeze acest lucru. Repet, nici eu, nici colaboratorii noștri nu au cunoștință de așa ceva”, a răspuns Mircea Drăghici pentru sursa citată.