Djokovic: Sunt dispus să renunț la trofee dacă mi se cere să mă vaccinez

Novak Djokovic, cel mai bun jucător de tenis al momentului, a declarat pentru BBC că e dispus să piardă viitoare trofee dacă i se va cere să se vaccineze împotriva COVID.

Întrebat dacă ar renunța la competiții de Grand Slam precum Wimbledon sau Roland Garros dacă organizatorii vor accepta doar jucători vaccinați, jucătorul sârb, care nu a putut să joace în Australia tocmai din acest motiv, a spus că preferă să nu joace decât să se vaccineze forțat.

„Da, acesta este prețul pe care sunt dispus să îl plătesc”, a declarat el.

„Nu am fost niciodată împotriva vaccinării, dar am susținut întotdeauna libertatea de a alege ce introduci în corpul tău”, a mai spus jucătorul sârb în vârstă de 34 de ani.

„Principiile care stau la baza deciziilor pe care le iau cu privire la corpul meu sunt mai importante decât orice titlu, decât orice altceva”, a completat el.

Djokovic a mai declarat că pentru el sunt importante „wellness-ul, sănătatea, nutriția”, și că decizia de a nu se vaccina a fost parțial influențată de efectul pozitiv pe care l-au avut asupra abilităților sale sportive factori precum schimbarea dietei și obiceiurile de somn.

Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.