Dispozitivul care nu ar trebui să lipsească din nicio casă

Te scapă de grija inundațiilor, de problema diferențelor de nivel sau de țevi care se înfundă des. Este de mare ajutor atât în casă, cât și în grădină, pentru o fântănă sau o piscină. Este vorba despre pompa de drenaj.

Iată, în acest articol, câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le știi despre pompele de drenaj și de ce sunt ele atât de importante pentru o casă. În primul rând trebuie precizat că există două tipuri de pompe de drenare: de suprafață și pompe submersibile, pentru ape curate și ape murdare, chiar și pline de particule mari cum ar fi nisipul sau pământul. De asemenea, sunt funcționabile atât în ape dulci, cât și în cele sărate.

Printre avantajele pompelor submersibile se numără faptul că au dimensiuni mici, greutate redusă, pot drena atât apa curată, cât și cea poluată. Aici trebuie menționat faptul că pompele submersibile se împart, la rândul lor, în două categorii: cele care ajută la pomparea apei curate și cele care scot apa murdară.

Cele de suprafață sunt capabile să genereze o presiune puternică, ce permite transportul apei pe distanțe lungi. De asemenea, printre avantaje se numără și faptul că au un consum mic de energie.

Pe lista de avantaje mai trebuie pus și faptul că pot fi montate oriunde și nu au nevoie de cameră tehnică specială. De exemplu, o pompă submersibilă nu trebuie decât să fie scufundată în apă și poate fi folosită.

De asemenea, sunt dispozitive care sunt foarte rezistente în apă și nu există riscuri de electrocutare. Aceste dispozitive au protecții, etanșări și garnituri pentru tot ce înseamnă cablu electric și alte componente care țin de partea de alimentare.

Important de menționat este și faptul că se găsesc modele de pompe pentru toate buzunarele, cu prețuri începând de la câteva sute de lei.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.