Discuțiile lui Cumpănașu pe TikTok sunt anchetate de Poliție

Alexandru Cumpănașu
Foto: Pagina de Facebook Alexandru Cumpănașu

Poliția Capitalei face verificări în cazul discuțiilor lui Alexandru Cumpănașu de pe contul său de TikTok, care este urmărit de aproximativ 500.000 de utilizatori, în mare parte elevi. Potrivit unor surse citate de Hotnews.ro, polițiștii s-au sesizat din oficiu. Mai multe persoane au sesizat public faptul că Alexandru Cumpănașu are interacțiuni mai mult decât deplasate cu elevii.

Cumpănașu îi prezintă pe profesori ca adversari ai elevilor și îi îndeamnă pe copii să nu se supună. Printre altele, Cumpănașu le-a spus elevilor să nu mai facă exerciții fizice la ora de sport pentru că „înregistrările pot fi puse pe anumite site-uri”, aluzie la cele de pedofilie.

„Vreau și eu să văd dacă vreun profesor va avea tupeul – tupeul! – să încalce legea, să-ți pună note și să te condamne că nu ți-ai făcut tema de vacanță”, îi spune, de pildă, Alexandru Cumpănașu, pe un ton revoltat, unui fan care se plângea că s-a săturat să facă teme de vacanță.

Cumpănașu a avut un schimb dur de replici și cu deputatul PNL Pavel Popescu. Parlamentarul l-a catalogat drept „un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor”.

Pavel Popescu spune că soluția este „suspendarea contului descreieratului numit Alexandru Cumpănașu. Și legislație pentru social media. Asta dacă găsim cu cine să o facem”.

Cumpănașu a răspuns violent: „Un escroc, un nemernic, un jeg care este deputat, are funcție publică, vorbește public, cere public Parchetului, Poliției, instituțiilor statului să ne închidă conturile, să-mi închidă mie conturile!”

Pe YouTube și pe alte rețele de socializare au fost încărcate videoclipuri de către tineri revoltați în care Cumpănașu face referire la „dotările sale de la natură”. Totul a pornit după ce Cumpănașu a dansat într-un live, iar tinerii au remarcat că acesta avea blugii prea strâmți. Ei au făcut glume despre faptul că utilizează produse pentru îmbunătățirea performanțelor sexuale, potrivit Aktual24.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.